top of page

Logo Çözüm Ortağı olarak satış ve sonrasında destek veriyoruz

Logo Destek Hattı bırakacağınız mesaj ile biz size ulaşabiliriz. Firmamız Logo Yazılımın geliştirdiği ,Tiger 3 Enterprise Üretim Yönetimi, Tiger 3 ERP , Go3 Muhasebe Yazılımlarını, Logo İş Ortağı olarak müşterilerine satış ve satış sonrası destek hizmetlerini vermeye yetkilidir.

LOGO e Fatura Türleri Hakkında Bilgilendirme

e Fatura Tipleri İstisna, Tevkifat, İhraç Kayıtlı, İade


İstisna e fatura
Eğer oluşturulan faturada İstisna Mevzuatı sebebi ile 0 KDV’li bir ürün var ise; fatura üzerinde F9 menüsü (sağ tık) e-Fatura Bilgileri veya e-Arşiv Bilgileri ekranından Fatura Tipi “İstisna” seçilmelidir.


Fatura kalem bilgilerinde 0 KDV ile girilen ürün veya hizmetin “KDV Muafiyet Kodu” doldurulmalıdır.



KDV Muafiyet Kodu kolonundaki üç noktaya basılarak açılan ekrandan muafiyet kodu seçilir. Bu ekrandan seçilen muafiyet koduna göre KDV Muafiyet Sebebi otomatik doldurulacaktır.

Fatura ekranındaki girişler tamamlandıktan sonra “Detaylar” sekmesindeki KDV Muafiyet Kodu alanında da satırda seçilmiş olan KDV Muafiyet Kodunun aynısı ile doldurulması gerekmektedir. Eğer birden fazla satırda KDV’den muaf ürün varsa ve bu iki satırın muafiyet kodları birbirinden farklı ise Detaylar kısmında “350 Diğerleri” kodu seçilebilir.

Özel Matrah :
Eğer oluşturulan faturada Özel Matrah Mevzuatına tabi bir ürün veya hizmet varsa; fatura üzerinde F9 menüsü (sağ tık) e-Fatura Bilgileri veya e-Arşiv Bilgileri ekranından Fatura Tipi “Özel Matrah” seçilmelidir. Fatura kalem bilgilerinde 0 KDV ile girilen ürün veya hizmeti varsa; “KDV Muafiyet Kodu” doldurulmalıdır. KDV Muafiyet Kodu kolonundaki üç noktaya basılarak açılan ekrandan muafiyet kodu seçilir. Bu ekranda seçilen muafiyet koduna göre KDV Muafiyet Sebebi otomatik doldurulacaktır.
Fatura ekranındaki girişler tamamlandıktan sonra “Detaylar” sekmesindeki KDV Muafiyet Kodu alanında da satırda seçilmiş olan KDV Muafiyet Kodunun aynısının seçilmesi gerekmektedir.

Tevkifatlı Faturalar :
Eğer oluşturulan faturada tevkif atlı ürün var ise; fatura üzerinde F9 menüsü (sağ tık) e-Fatura Bilgileri veya e-Arşiv Bilgileri ekranından Fatura Tipi “Tevkif at” seçilmelidir. Fatura kalem bilgilerine girilen tevkif atlı ürünün “Tevkif at Kodu” alanı doldurulmalıdır. Bu işlem fatura giriş sırasında yapılabilirken, Malzeme Kartı içerisinde tanımlanmış Tevkif at Kodu var ise alan bu değer ile doldurulacaktır. Seçilen Tevkif at Kodu Oranı ile Malzeme Kartında tanımlanmış olan Satış Tevkif at Oranının aynı olması gerekmektedir.

Diğer Satışlar :
Eğer fatura kalemlerinde Özel Matrah, İstisna veya Tevkif atlı ürün yok ise bu durumda fatura tipi Satış olarak gitmelidir. Fatura tipinin Satış olarak gitmesi için e-Fatura – e-Arşiv Bilgileri Fatura Tipi alanından seçim yapılmasına gerek yoktur. Seçim yapılmadığında fatura tipi ön değer olarak “Satış“ oluşacaktır. Önemli Not : Eğer faturada KDV’siz satır var ise; ürünün veya hizmetin KDV’siz olmasının sebebi İstisna ve Özel Matrah Mevzuatı sebebi ile değilse; bu durumda faturada KDV’si 0 olan satırda ve Detaylar sekmesinde “KDV Muafiyet Sebebi” alanı elle doldurulmalıdır.(KDV Muafiyet Kodu seçilmemelidir.)

İadeler :
Satın alma İade Faturaları için e-Fatura ve e-Arşiv Tipi her zaman “İade” olarak oluşacaktır. Satın alma İade Faturası e-Fatura ve e-Arşiv Bilgileri ekranından Fatura Tipi seçimi yapılsa bile Fatura Tipi her zaman “İade” oluşacaktır.

Gönderimi Yapılabilen Satış Faturası Türleri :

1. Toptan Satış Faturası
2. Verilen Hizmet Faturası (Kur Farkı Faturası)
3. Perakende Satış Faturası
4. Satış Fiyat Farkı Faturası

Fatura türünün Satış ve Dağıtım – Satış Faturaları ekranının alt kısmından seçilerek oluşturulması gerekmektedir.

Kur Farkı Faturası :
Kur farkı faturalarının e-Fatura ve e-Arşiv Faturası olarak gönderilebilmesi için Verilen Hizmet Faturası üzerinden işlem yapılması gerekmektedir. Verilen Hizmet Faturası – Detaylar sekmesindeki “Kur Farkı” parametresi işaretlenerek kur farkı faturası oluşturulabilir.

Satış Fiyat Farkı Faturası :
e-Fatura ve e-Arşiv Faturası gönderimi yapılabilmesi için fatura kesilen carinin borçlandırılıyor olması gerekmektedir. Bu sebepten dolayı Satış Fiyat Farkı faturaları sadece Stok Tutarları “Artırılacak” ise eFatura ve e-Arşiv Faturası olarak gönderilebilir.
Gönderimi Yapılabilen Satınalma Faturası Türleri :
- Satınalma iade faturası
- Satınalma Fiyat Farkı Faturası

Fatura türünün satın alma – satın alma Faturaları ekranının alt kısmından seçilerek oluşturulması gerekmektedir.

Gönderimi Yapılabilen Kasa İşlemleri - Fatura Türleri :

- Toptan Satış Faturası
- Satın alma İade Faturası
- Verilen Hizmet Faturası
- Perakende Satış Faturası

Kasa altından e-Fatura ve e-Arşiv Faturası oluşturabilmek için Finans - Kasa İşlemleri – Faturalar menüden seçim yapılması gerekmektedir.

e-Fatura ve e-Arşiv Faturası Olarak Gönderimi Yapılabilen İhracat Faturaları :

- İhracat Operasyon Fişleri –
- Serbest Bölgeye İhracat
- İhraç Kayıtlı Satış Faturası

İhracat Operasyon Fişleri – Serbest Bölgeye İhracat/Yabancı Bölgeye ihracat :
Serbest Bölgeye İhracat faturası oluşturabilmek için İhracat Operasyon Fişleri ekranı altından seçim yapılarak fatura oluşturulması gerekmektedir. Oluşturulan Serbest Bölgeye İhracat /Yabancı Bölgeye ihracat faturası fatura tipi “İstisna” olarak oluşacaktır.

İhraç Kayıtlı :
İhraç Kayıtlı Tipinde e-Fatura ve e-Arşiv Faturası oluşturabilmek için İhracat Modülü altından “İhraç Kayıtlı Satış Faturası” oluşturulması gerekmektedir.
İhracat – İhraç Kayıtlı Satış Faturası ekranından oluşturulan faturaların fatura tipi “İhraç Kayıtlı” olarak oluşacaktır.

 

3.150 görüntüleme0 yorum
bottom of page