top of page

Logo Çözüm Ortağı olarak satış ve sonrasında destek veriyoruz

Logo Destek Hattı bırakacağınız mesaj ile biz size ulaşabiliriz. Firmamız Logo Yazılımın geliştirdiği ,Tiger 3 Enterprise Üretim Yönetimi, Tiger 3 ERP , Go3 Muhasebe Yazılımlarını, Logo İş Ortağı olarak müşterilerine satış ve satış sonrası destek hizmetlerini vermeye yetkilidir.

e Fatura 5 Milyon Zorunluluğu | 2020 e Fatura kimler kullanacak?

e-Fatura Uygulamasına Geçiş Zorunluluğu

Aşağıda sayılan mükellef gruplarının e-Fatura uygulamasına dâhil olmaları, e-Fatura uygulamasına kayıtlı diğer kullanıcılara faturalarını e-Fatura olarak düzenlemeleri ve bunlardan e-Fatura olarak almaları zorunludur.


  1. 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 5 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler.

  2. 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli I sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi vb. faaliyetleri nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'ndan lisans alan (bayilik lisansı dâhil) mükellefler.

  3. Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa ve/veya ithal edenler.

  4. Mal veya hizmetlerin alınması, satılması, kiralanması veya dağıtımı işlemlerinin gerçekleştirilmesine aracılık etmek üzere internet ortamında 23/10/2014 tarihli ve 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda tanımlanan başkalarına ait iktisadi ve ticari faaliyetlerin yapılmasına elektronik ticaret ortamını sağlayan gerçek ya da tüzel kişi aracı hizmet sağlayıcıları, internet ortamında gerçek ve tüzel kişilere ait gayrimenkul, motorlu araç vasıtalarının satılmasına veya kiralanmasına ilişkin ilanları yayınlayan internet sitelerinin sahipleri veya işleticileri ile internet ortamında reklamların yayınlanmasına aracılık faaliyetinde bulunan internet reklamcılığı hizmet aracıları.

  5. 11/3/2010 tarihli ve 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticaretiyle iştigal eden mükellefler.

  6. e-Fatura uygulamasına dahil olma zorunluluğu bulunan mükelleflerin, sattıkları mallar ve/veya ifa ettikleri hizmetler için düzenleyecekleri faturaları, e-Fatura olarak düzenlemeleri ve almaları zorunludur.

  7. 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli cetvellerde yer alan idare, kurum ve kuruluşlar ile iktisadi kamu kuruluşlarının e-Fatura uygulamasından yararlanma zorunluluğu, usul ve esasları Muhasebat Genel Müdürlüğü'nce tespit edilen Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Sistemi çerçevesinde belirlenir.

 
  • Fatura uygulamasından yararlanan kayıtlı kullanıcıların güncel listesi ebelge.gib.gov.tr adresinden yayımlanır.

  • Tebliğle belirlenen hadlerin altında kalan mükellefler de istemeleri halinde e Fatura uygulamasından yararlanabilir.

  • e-Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu olan mükelleflerin; tam bölünme, birleşme (devralma şeklinde birleşme ve yeni kuruluş şeklinde birleşme) veya tür (nev'i) değişikline gitmeleri halinde devrolunan veya birleşilen tüzel kişi mükellefler ile tam bölünme veya tür (nev’i) değişikliği sonucunda ortaya çıkan yeni tüzel kişi mükellefler eFatura uygulamasına geçmek zorundadır. Uygulamalara geçme süresi hiçbir koşulda işlemin ticaret siciline tescil tarihini izleyen ayin başından itibaren 3 ayı geçemez.

  • Başkanlık, yapılan analiz veya inceleme çalışmaları neticesinde riskli ya da vergiye uyum düzeyi düşük olduğu tespit edilen mükellefleri veya mükellef gruplarını, faaliyet, sektör ve ciro tutarına bağlı olmaksızın, yazılı bildirim yapmak ve geçiş hazırlıkları için en az 3 ay süre vermek suretiyle e-Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu getirmeye yetkilidir. Kendisine yazılı bildirim yapılan mükelleflerin, yazılı bildirimde belirtilen süreler içinde e-Fatura uygulamasına dâhil olması gerekmektedir. Yazılı bildirim yapılan mükelleflerin, yazıda belirtilen süreler içinde e-Fatura uygulamasına dahil olması ve e-Fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcılara düzenleyecekleri faturaları e-Fatura olarak düzenlemeleri gerekmektedir. Bu zorunluluğa uymayan mükellefler hakkında Kanunda öngörülen hükümler uygulanır.

e-Fatura Uygulamasına Geçiş Süresi
  • 5 Milyon TL ve üzeri olan brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) şartını 2018 veya 2019 hesap dönemlerinde sağlayan mükellefler 1/7/2020 tarihinden itibaren, 2020 veya müteakip hesap dönemlerinde sağlayan mükellefler, ilgili hesap dönemini izleyen yılın yedinci ayının başından itibaren, e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.

  • Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı liste kapsamındaki mallar nedeniyle EPDK'dan lisans alımı veya mezkur Kanuna ekli (III) sayılı liste kapsamındaki malların imal, inşa veya ithalini 2019 yılında gerçekleştirenler 1/7/2020 tarihinden itibaren, 2020 veya müteakip yıllarda gerçekleştirenler ise, lisans alimi veya imal, inşa veya ithalin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.

  • Aracı hizmet sağlayıcıları, internet reklamcılığı hizmet aracıları ile internet ortamında ilan yayınlayanlar 1/7/2020 tarihine kadar (2020 veya müteakip hesap dönemlerinden itibaren bu paragrafta belirtilen işler ile iştigal etmek üzere işe başlayacak mükellefler ise işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde) başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.

  • 11/3/2010 tarihli ve 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticaretiyle iştigal eden mükellefler 1/1/2020 tarihine kadar (2020 veya müteakip hesap dönemlerinden itibaren bu paragrafta belirtilen işler ile iştigal etmek üzere işe başlayacak mükellefler ise işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde) başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.

 
2020 e-Fatura 5 Milyon kapsamında uygulamayı kullanmaya nasıl başlayabilirim?
  1. Uygulamayı kullanmak için başvurusu uygun bulunan tüzel kişiler, düzenledikleri e-Faturaların değişmezliğini, bütünlüğünü ve kaynağının doğruluğunu garanti altına almak için Mali Mühür kullanmak zorundadırlar. Bunun için gerekli başvuruyu http://mm.kamusm.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

  2. e-Fatura işlemlerinde kullanacağınız hesap bilgilerini edinebilmek için GİB’e doğrudan başvurmanız gerekmektedir.Mali Mührünüz tarafınıza ulaştığında www.efatura.gov.tr adresinden online başvuru yapabilirsiniz.

 
2020 e-Fatura kullanım yöntemleri nedir? Biz hangi yöntemi kullanmalıyız?

e-Logo Özel Entegratörlük Hizmeti, e-Fatura Portal Çözümü veya Bilgi İşlem Sisteminin Entegrasyonu yöntemlerinden; işletme yapınıza en uygun olanı seçerek elektronik fatura kullanmaya başlatabilirsiniz.

  • e-Logo Özel Entegratörlük Hizmeti: GİB'dan özel entegratörlük iznini alan e-Logo, 7/24 aktif çalışan hızlı ve güvenli bir sistemin yatırımını kullanıcı firma adına üstlenir ve böylelikle e- faturaların alınıp gönderilmesi ve saklanması e-Logo’nun vasıtasıyla otomatik gerçekleştirilir. Aylık kesilen ve alınan e-Fatura sayısı dört/beş haneli rakamlara ulaşan firmalara kesin olarak önerilmektedir.

  • e-Fatura Portal Kullanımı: GİB’in sunduğu e-Fatura portali üzerinden manuel olarak alınıp gönderilebiliyor. Aylık kesilen ve alınan e-Fatura sayısı dört/beş haneli rakamlara ulaşmıyor, sistemi düzenli olarak takip etme ve firmaya gelen faturaları geç kalmadan kontrol edebilme imkanı var ise "e-Fatura Portal Yöntemi" önerilir. Portal üzerinde 6 ay geçmişe yönelik kayıt tutulmaktadır. Daha önceki geçmiş yılların saklanması müşteri sorumluluğundadır.

  • Bilgi İşlem Sisteminin Entegrasyonu: e-Fatura Entegrasyon Çözümü ise belirlenen standartlara uygun entegrasyonu sağlamanız durumunda kendinize ait özel bilgi işlem sistemleri aracılığıyla, GİB’in sistemine entegre olarak e-Fatura uygulamasını kullanabilmenize olanak sağlar.

 
e-Fatura bize ne kazandırır?
  1. Kesintisiz fatura alışverişi ve sıfır veri kaybı ile güvenli ve tutarlı veri erişimi sağlarsınız.

  2. Kağıt fatura masrafınız dan kurtularak operasyonel maliyetlerinizi büyük ölçüde azaltabilirsiniz.

  3. e-Logo Özel Entegratörlüğü yöntemini kullanmanız durumunda, e-Fatura bilgilerinize mobil ortamdan da ulaşabilirsiniz.

  4. Değişen mevzuata göre güncellenen ve GİB standartlarıyla uyumlu yapısıyla işlemlerinizi yasalarla uyumlu bir şekilde yürütebilirsiniz.

  5. e-Logo Özel Entegratörlüğü kullanmanız durumunda, e-Fatura e-Mail hizmeti üzerinden iletilen faturalara otomatik olarak e-Mail yoluyla da ulaşabilirsiniz.

  6. Kullanıcı dostu arayüzü ve esnek fatura formatlarıyla kolay fatura oluşturabilir, faturalarınızla ilgili anlık bilgi alarak süreçlerinizde verim artışı sağlarsınız.

  7. e-Fatura sınırsız sayıda kullanıcının yetkilendirilmesine izin veren yapısıyla yönetim kolaylığı sağlarsınız.

 

Fiyatları görmek için tıklayın..!

1.140 görüntüleme0 yorum
bottom of page