top of page

Logo Çözüm Ortağı olarak satış ve sonrasında destek veriyoruz

Logo Destek Hattı bırakacağınız mesaj ile biz size ulaşabiliriz. Firmamız Logo Yazılımın geliştirdiği ,Tiger 3 Enterprise Üretim Yönetimi, Tiger 3 ERP , Go3 Muhasebe Yazılımlarını, Logo İş Ortağı olarak müşterilerine satış ve satış sonrası destek hizmetlerini vermeye yetkilidir.

Logo Banka POS Aktarım Modülü Uygulaması ve Fonksiyonları

Online Hesap Özeti Uygulaması kapsamında “POS Aktarımı” seçeneği ile pos tanımlarınıza istinaden, gelen pos datalarının Tiger/Go3 Erp’lerine aktarımı sağlanabilir.


POS Aktarım Uygulaması, Online Hesap Özeti Uygulaması içerisinde ayrı bir modül olarak bulunmaktadır. Sipariş Portali üzerinden POS Aktarım modülü için paket satın alımı gerçekleşmiş ve App uygulama versiyonu 2.0.0.6 ve üzerinde ise, Online Hesap Özeti uygulaması açıldığında POS Aktarım menüleri ile birlikte açılır.


1. Ana Menü Ekranı

POS Aktarım uygulaması ana menü ekranındaki bilgileri “POS Bilgileri” sekmesinden görebilirsiniz.


Tahsilat, Komisyon, Net Tahsilat ve İade Bilgileri: İlgili VKN'ye ait entegrasyon sağlanan tüm poslar üzerinden, son işlem gününe ait "Tahsilat", "Komisyon", "Net Tahsilat" ve "İade" işlemlerine ait tutar bilgilerinin gösterimi sağlanmaktadır.


Nakit Akışım: İlgili VKN'ye ait entegrasyon sağlanan tüm poslar için entegrasyon sağladığı tarih itibariyle aylar bazında, toplam Tahsilat ve Komisyon değerleri bar chart olarak gösterilmektedir. Tahsilat ya da Komisyon tutarına ait bar chart üzerine tıkladığında, sağ tarafta yer alan Tahsilat/Komisyon Dağılımı pie chart grafiği banka bazı kırılımında oluşmaktadır.


POS Bakiyelerim: Entegrasyon sağlanan bankalara ait pos bilgilerinin son işlem günü baz alınarak özet gösterimi sağlanmaktadır.




2. Banka Entegrasyonları / POS Entegrasyonu

Online Hesap Özeti Uygulaması “Banka Entegrasyonları” ekranı üzerinden hem Hesap Özeti hem de POS Aktarım modülü için entegrasyonlar gerçekleştirilebilir.




POS Aktarımı için gerekli olan FTP tanımlaması başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra ilgili banka üzerindeki “POS Pasif” ibaresi yeşile dönerek “POS Aktif” olarak güncellenecektir.


POS Tanımı için gerekli FTP bilgilerinin bankadan temini için ilgili bankaya ait POS formuna, banka kutucuğunda sağ üst köşede yer alan üç nokta üzerinden “POS Sözleşme İndir” seçeneğiyle ulaşılabilir.


Ek olarak, paket alım sırasında “Sipariş Portali” https://siparis.elogo.com.tr adresi üzerinden pos formlarına erişebilirsiniz.


3. FTP ve POS Tanımları

Banka kutucuğu içerisinde POS Pasif etiketine istinaden POS ile entegrasyonu bulunan bankalar ayırt edilebilmektedir. Banka kutucuğu sağ üst köşesinde yer alan üç noktaya tıklandığında “POS Tanımla” seçeneği ile açılan ekranda ilgili bankanın pos tanımları için gerekli bilgiler girilerek FTP/SFTP tanımı gerçekleştirilebilir.



Banka Entegrasyonları ekranı üç noktadan POS Tanımla ile açılan FTP tanımı ekranında ilgili alanlar doldurularak, “Kaydet” butonuna tıklanır. FTP Tanımı başarılı ise, FTP & POS Bilgileri ekranına yönlendirme yapılır.



*: Tanımlamalar tamamlandıktan sonra bu ekrana tekrar ulaşılmak istenirse, Banka Entegrasyonları> üç noktadan POS Düzenle’ye tıklanarak FTP & POS Bilgileri Ekranına erişilebilir.


FTP & Bilgileri ekranı, “FTP Tanımları” ve “POS Tanımları” olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.


− FTP Tanımları : Bu alanda tanımlanan ftp özet bilgileri ve durumu listelenmektedir. FTP tanımında düzenleme yapılmak isteniyorsa üç nokta üzerinden düzenle ya da sil işlemi gerçekleştirilebilir.


FTP Tanımı başarılı ve durumu Aktif ise, uygulama üzerinden pos datalarına erişim

sağlanabilmektedir, fakat POS hareketlerinin ERP’ye kaydedilebilmesi için POS Tanımları da

gerçekleştirilmesi beklenmektedir.


− POS Tanımları : Bu alanda üye iş yeri bazında tanımlanan pos bilgileri listelenmektedir. POS tanımlarında düzenleme yapılmak isteniyorsa, üç nokta üzerinden düzenle ya da sil işlemi

gerçekleştirilebilir.


“Yeni POS Tanımı Ekle” butonu ile açılan ekranda, üye iş yeri numarası bazında ERP’ye aktarılacak fiş türü ve fiş için gerekli cari pos hesabı, banka hesabı, proje kodu, işyeri, bölüm, masraf merkezi, yetki kodu ve muhasebe kodu alanları tanımlanmalıdır.


POS hareketlerinin ERP’ye aktarımı için “Kredi Kartı Fişi” ya da “Banka İşlem Fişi” türleri desteklenmektedir. Eğer oluşan tüm pos hareketleri günlük olarak aktarmak istiyorsanız kredi kartı fişi olarak aktarabilirsiniz, ama pos işlemlerini işliyorsanız ve pos hesabınızdan vadesiz hesabınıza virman gerçekleştirip bir kapama yapıyorsanız banka işlem fişi olarak aktarabilirsiniz.





4. POS Aktarımı

Online Hesap Özeti Uygulaması kapsamında “POS Aktarımı” seçeneği ile pos tanımlarınıza istinaden, gelen pos datalarının Tiger/Go3 Erp’lerine aktarımı sağlanabilir.


POS Aktarımı ekranında seçmiş olduğunuz banka ve ilgili işlem tarihi baz alınarak bankanın FTP/SFTP üzerinden çekilen pos dataları listelenmektedir.


POS Aktarımı ekranında gelen pos hareketlerin durumuyla ilgili detaylar aşağıdaki şekildedir;


− Eksik bilgi bulunuyor: Kayıt ERP’de banka fişi ile eşlememiştir. Kaydın ERP’de kaydedilebilmesi için POS Tanımları ekranında Üye İş Yeri numarası tanımlanmalı ve ERP’ye kaydedilmek istenen fiş türü seçimi yapılarak bu fiş türü için zorunlu alanlarda giriş sağlanmalıdır.


− Kaydedilebilir: Kayıt ERP’de banka fişi ile eşlememiştir. ERP’ye kaydedilebilir durumdadır.


− Eşlendi: ERP’de kayıtlı olan işleme ait pos hareketidir.





Aktarımı gerçekleştirilmek istenen pos hareket/hareketleri seçilip, “Fiş Oluştur” butonuna tıklanır.


Ekranda sağ üst köşede “POS Aktarım Başarılı” bilgi mesajı verilir. Başarılı bir şekilde aktarımı gerçekleşen POS hareketlerinin durumu “Eşlendi” olarak güncellenir ve durum sütunu yeşil olarak renklendirilir.


Eğer aktarım sırasında bir hata alınırsa, İşlem Durumu sütunundaki açıklama kontrol edilmelidir. İşlemler sütunundaki üç noktadan “Fiş İncele” ve “Fiş Değiştir” seçeneği ile oluşturulan fişe erişilebilir.






5. POS Aktarımı Ekranı Fonksiyonları


− Tekrar Veri Al : Pos datalarının FTP/SFTP’den tekrar getirilmesi için kullanılır.


− Listele : Banka tarafından FTP/SFTP’ye bırakılan dosyaların pos aktarım desenlerine uygun olarak ekranda listelenmesi için kullanılır.


− Üye İş Yeri Bazında Ayrı Fişler Oluşturulsun : Bu parametre default işaretsiz gelir.

Parametre işaretlenir ise, seçilen hareketlerden farklı 'Üye İşyeri Numarasına' sahip olanlar için ayrı fiş oluşturulurken, parametre işaretsizken seçilen hareketler ile 'Üye İş Yeri Numarasına' bakılmaksızın tek fiş oluşturulur.


Sadece Banka İşlem Fişinde olmak üzere aynı fiş içerisinde bulunan n tane kayıt, valör tarihi bazında fiş içerisinde yer alır. Valör tarihi farklı kayıtlar için fiş içerisinde ayrı satırlar atılır ve o şekilde toplanır.


− Dışarı Aktar : Excel’e Aktar ve Pdf’e Aktar fonksiyonları ile listelenen hareketler istenilen formatta bilgisayara kaydedilebilmektedir.

189 görüntüleme0 yorum

Kommentare


bottom of page